tirsdag 10. mai 2011

"Home Alone" huset er til salgs


I 1990 kom John Hughes sin film "Hjemme Alene" og gjorde både Macaulay Culkin og dette vakre rød mursteinhuset berømt. Huset er fortsatt et av de mest populære og elskede filmhusene i historien. Og heldigvis for noen - er det nå til salgs. Paret som hele tiden har eid huset, legger det nå ut til $2.4 millioner. (ca. 14,5 mill. norske kroner)

Da jeg oppdaget dette, var jeg spent på å se innsiden av huset I DAG, siden jeg fortsatt kan se alle rommene i filmen for meg. (Tanken var en gang å bygge en kopi av dette huset, men som "voksen" innså jeg at det skulle bli vanskelig...)

Her ser dere hallen slik den var i filmen for over 20 år siden (!) og slik den er i dag:Min første tanke var "Å, nei". Huset hadde en slik varme i filmen, og selv om dette er mer moderne - og mer min stil - liker jeg ikke at de varme fargen er byttet ut med kalde...

Det var kun noen scener som ble filmet inne i selve huset. De bygget en tro kopi i en stor gymsal, slik at det både ble lettere for dem å filme, og for at de skulle slippe å f.eks. brenne ned huset i slutten på filmen med alle sine elleville påfunn. Uhell kan jo skje...

Her ser du kontoret i filmen, og så i virkeligheten. Legg merke til at det fortsatt står et piano på samme plass fortsatt...Det er ganske stor forskjell på huset som jeg husker & elsker fra filmen, og huset slik det er i dag. Alt det grønne, røde og alle de tapetene med mønster er borte. Det nye grå demper inntrykket og gir det et elegant og rolig inntrykk. Huset er mer "kaldt" nå, og det er ikke bare fordi den koselige "julestemningen" er borte.


Tross store forskjeller allerede, er det kjøkkenet som er mest forandret. I filmen hadde det grønne filser som benkeplater, mørk innredning og igjen tapet med mønster...


Selv om stilen og moten har forandret seg iløpet av alle disse årene, er det noe varmt og tiltalende ved det fortsatt. Hver eneste gang jeg ser filmen tenker jeg "For et fantastisk hus!"


Etter å ha blitt oppdatert og modernisert, er kjøkkenet ikke til å kjenne igjen. Og det gir en HELT annen følelse enn kjøkkenet i filmen... (selv om det er fint, blir det en nedtur å se det nå).


Kanskje jeg er skuffet, for det var en av mine favoritt rom? Jeg elsket trappen som kom ned på kjøkkenet. Og jeg elsket skittentøy-luken! Luken har jeg fått i huset mitt, men en ekstra trapp måtte jeg se langt etter... Og det må en i det "nye" huset også. Trappen er tatt vekk etter at de pusset opp for noen år siden!


Her er spisebordet på kjøkkenet i dag:


Huset har 3 etasjer og 5 soverom. Min favoritt var foreldresoverommet, med peis & eget bad...


Denne filmen er inspirasjonen min til at vi kun har (mørke)rødt sengtøy i desember!


Det ser ut som om sengen er flyttet til en annen vegg, så jeg vet ikke om peisen er der fortsatt. Men det håper jeg!

Her ser du noen av de forskjellinge tapetene i huset:

Spiserommet er fortsatt tradisjonelt, men mye lysere. Det gir et helt annet inntrykk. Veggene er håndmalt av Sydney Barton.


Eiendomsmegleren sier at huset koster $2.4 mill. ikke bare på grunn av filmen, men også på grunn av at huset er et "mesterverk"... Huseierene sier at de vil ha noe mindre, nå som datteren (som ble venn med Macaulay Culkin under filmingen) er flyttet ut. Hm. 14-15 millioner. Jeg hadde nok vært mer ivrig om huset fortsatt hadde igjen noe av "sjelen sin" fra filmen. For oss som elsker dette huset, er det nesten en nedtur å se det igjen. Nei, skulle jeg noen gang ha så mye penger, får jeg bygge mitt eget hus MED trapp på kjøkkenet!

3 kommentarer:

  1. aijai! 14,5mill ja... hehe da snakker man rikinger men det er jo et flott hus! og så fint de hadde pusset opp! kjøkkenet er jo blitt kjempe flott!

    SvarSlett
  2. Jeg elsket huset som det var. Det burde jo nesten vært fredet :D Jeg er helt enig med deg om at fargene var varmere før. Da var det et koselig familiehjem, nå er det mest et upersonlig utstillingshus..

    SvarSlett
  3. Herregud, du har jo kopiert innlegget til Hooked on Houses ord for ord.

    SvarSlett