tirsdag 14. september 2010

Himmelseng på 1-2-3Helt siden jeg var liten, og nabo med bestevenninnen min - har jeg ønsket meg en himmelseng. HUN hadde nemlig det, og ikke jeg. Jeg husker at jeg satt i sengen hennes og så på all den hvite blonden, alle putene i samme stil og følte LYKKE. Med en liten lampe inne "teltet" hadde vi vår egen hytte.Jeg syns selvsagt at HUN hadde verdens beste mamma... Vi var i Bergen på tur, for min venninne gikk til kontoll hos tannlegen pga streng. Jeg fikk være med av og til, og jeg husker at vi sprang fordi det regnet, og vi stormet inn på møbelbutikken (som nå er Bystasjonen) ved siden av jernbanestasjonen. Og DER - midt i repoet på trappen opp - var verdens fineste himmelseng utstilt. Vi falt i staver begge to, og min venninne sa: "ÅH! Mamma - kan jeg få den? Værsåsnill!" Svaret kom med en gang: "Ja". Skjeldent har vi blitt så paffe. Hæ? Fikk hun noe ved første forsøk? Måtte ikke mase en gang? Og noe så STORT og FLOTT! Der og da sto ikke verden til påske.

Og hun fikk ikke bare himmelen. Hun fikk alle puten - noen til og med to av. Jeg er veldig glad i venninnen min, og sikkert på grunn av sjokket, var jeg ikke annet enn kjempe glad sammen med henne. Det var først når vi kom hjem og himmelen opp - at jeg også ville ha. Men vi bodde ikke i Bergen, så det var ikke å "stikke innom" for oss. Dessuten sa MIN mamma nei. Det var fælt det...

Men ikke verre enn at jeg husker denne himmelsengen som noe helt fantastisk. Og jeg forbinder den med min venninne den dag i dag. Faktisk er det bare en uke eller to siden jeg sjokkert spurte; "Hva mener du?!? Ligger den på loftet? Men du har jo to jenter som kan bruke den!". Jeg tror hun ble litt overrrasket over min reaksjon, men vi mimret litt og lo det vekk. (Men jeg er fortsatt litt rystet).

Vel, jeg har lett, men ikke funnet noe som ser ut som det hun hadde. Så i mitt tapre forsøk, har jeg laget noe (som ikke engang ligner) til min datter. Bortsett fra at himmelen går over hele sengen, og at hun også har en liten lampe inni... :o)Om jenten min ville ha dette? Jada, hun bare viste det ikke... ;o)

Slik gjorde vi:
1) Kjøpte et kosteskaft som vi sagde av, slik at det var like langt som sengen er bred. (90cm)
2) Skrudde skaftet fast i en liten treplate, som vi festet i veggen
3) I vårt kosteskaft var det et hull i den ene enden - dette brukte vi. Vi fant en krok som vi hektet skafte innpå. (Det er lurt pga tyngden, at skaftet henger fast to plasser.)
4) Jeg knyttet på 2 blondgardiner som jeg kjøpte hos Velkommen

Min datter har sengeteppe og puter fra Green Gate. Så mens min drøm gikk i hvitt, ble hennes en rosa. Men det funker dette også! Om jeg har prøvd sengen hennes? Selvsagt :o) Vi ligger der hver kveld og leser. Det er lunt og kjempe koslig ♥Slik får du stilen du også: (Alt finner du på nettbutikken VELKOMMEN)


Romantisk gardin


Sengeteppe fra Green Gate


Puter fra Green Gate (nå på tilbud!)

5 kommentarer:

 1. Kjempefin :) Enkelt og veldig koselig :)
  Eg har ønska meg himmelseng siden eg var liten :) På tide å gjere nåke med det, men den må vere litt stooor, og då treng man plass ;)
  Ha en fin tirsdag!!

  SvarSlett
 2. Åh, så lekkert. Slik ønsker jeg også meg, eller kanskje til lillesnuppa mi.
  :) Susanne

  SvarSlett
 3. Så utrolig lekkert det ble.Har bestilt mange ganger ifra den flotte nettbutikken din,men har ikke fått med meg at du har egen blogg..Så det var morro å finne den! Legger den til Blogglisten min,klem sissel

  SvarSlett
 4. For ein lur idé! Og så kjekt at du deler prosessen!

  SvarSlett
 5. KJEMPEFINT, så lunt og koselig. Kan tenke meg hun koser seg der :)

  SvarSlett