tirsdag 30. juni 2009

Sommer, sol og... FARGER!


Om sommeren liker jeg å ha det lyst og luftig rundt meg. Jeg liker å ha det hvitt, romantisk og gjerne litt pastell. Men i all denne idyllen, føler jeg ofte behovet for å "røffe" det opp litt. Så jeg legger til blomster i knall rosa, eller dekker bordet med knall blå glass. 


Jeg lir under å være klassisk - og å ha et ønske om at alt skal være perferkt. Stadig vekk ser jeg at jeg velger fine, flotte, stilrene ting. For eksempel når jeg dekker et bord - er alt på "rett linje". Til og med det som er tilfeldig satt sammen, er meget godt planlagt... Så denne sommeren skal jeg jobbe meg vekk fra dette. Jeg skal bli friere, og mer avslappet. Både i tanke, sjel - og innredning. 

Og min første "oppgave" er en overraskelse fest på terrassen på torsdag. Min mann fyller år, og jeg har invitert alle våre venner MED barn + familie på besøk. Denne dagen skal jeg først på jobb, slik at jeg rekker ikke å ha alt helt 100% rent og ryddig før de kommer. Min mann vet ikke hva som skjer, og forstår ikke hvorfor han MÅ montere alle stolene som har ligget i kjelleren siden vi flyttet inn for ca. 2 år siden i dag. 


Min kjære har stått i garasjen og montert mine "amerika stoler" i hele kveld. Heldigvis var han svært fornøyd selv med resultatet. (Våre stoler er hvite, men jeg har to små til våre barn - en blå og en rosa... Selvsagt kjøpt på "Velkommen" for en tid siden).

Tanken var først at folk fikk sitte der det var plass, eller sitte i trapper osv. Men så kom panikken. Men stolene er nå på plass, min mann klipper gresset - hans idé, og det passet kjempe fint! Jeg skal dekke med pappkrus og papptallerkener (Green Gate sine grønn og hvit rutete med blomster, fordi de er så fine...) Men igjen. Ikke for gjennomtenkt - testen er å ta ting på sparket - og være avslappet. Dette er gode venner, så ting kan gå litt "galt". 

Så etter at jeg i morgen har laget potetsalat, vanlig salat, hjemmelaget hvitløksbrød, bakt en kake - kanskje to?!?, kjøpt inn blomster (nytt hus = ny hage = ingen ting som vokser enda - iallefall ikke i en slik mengde og høyde at det er lov å klippe noe vekk!!!) skal jeg slappe HELT av. Ta det som det kommer. 

Siden jeg kjenner presset allerede, må jeg finne noe annet å tenke på. Så jeg går tilbake til starten på dette innlegget; Hvitt er fint. Men av og til - som om sommeren - er det herlig med litt farger også :o) (Noe dere vil se på nettbutikken også, som har fått et sprekere "sommer antrekk" www.velkommen.org)

Kos dere med disse lekre bildene, mens jeg starter på en huskeliste...5 kommentarer:

 1. Hei.
  Så mange fine og inspirerende bilder du har i bloggen din. Herlig og forfriskende med så fine farger!

  SvarSlett
 2. Utrolig mange fine bilder i innlegget ditt! Kjempeherlige farger!

  Og så fint du skriver!!! Tror dette med å "slappe litt på krava" er noe som mange av oss kunne trengt å firt litt på... Tøft gjort i hvert fall! Og lykke til!!!

  Har en liten "overraskelse" til deg på bloggen min :)

  SvarSlett
 3. Den kommentaren fra petter er egentlig fra meg, jeg klarte å skrive den da jeg var innlogget på hans Google-konto!!! Snakk om tabbe! I tilegg er han i jobb-middag nå i kveld, så jeg får ikke tak i han og passordet slik at jeg kan slette kommentaren. Så du får bare klikke deg inn på min blogg for den lille "overraskelsen"!
  Klem fra en litt flau Charlotte

  SvarSlett
 4. Lykke til med selskap!!! Veldig mange fine bilder.. så inspirerende!! Men tenk så kjekt når hagen også begynner å blomstre! Inntil da bugner det av markblomster langs stier og småveier, og de er kos å pynte med! Ha en super dag!

  SvarSlett