mandag 31. august 2009

Til alle som er glad i Bergen


Det er ikke alltid en trenger å lete i internasjonale interiørblader for å finne noe virkelig kult... Min onkel Ola bygger nemlig den kuleste lekestuen jeg noen gang har sett; Skansen Brannstasjon!  


Onkel har alltid hatt et helt spesielt forhold til sitt eneste barnebarn, Johanna. Så da hun flyttet fra ham og Bergen, var det naturlig (?) å gi henne en del av Bergen i den nye hagen. Lenge vurderte han Bryggen, men valget ble til slutt et annet kjennemerke for Bergen.

Bildene er tatt 17. mai i år, og mye har sjedd siden det. Et nytt barnebarn + at lekestuen er nesten ferdig... Så mens vi venter på nye bilder, kan jeg gi utfordringen: noen bedre?


fredag 28. august 2009

Ta lørdagshandelen i Fusa!



I morgen (lørdag) åpner Fusa Apotek! 

onsdag 26. august 2009

Brudekaken til Anette



Her er den - kaken som jeg snakket om. Tenk at en kan spise orkiéene!


... og for dere som lurer; Kaken var sjokoladekake, med appelsin-glasur.

tirsdag 25. august 2009

Nordal & Green Gate



Jeg elsker å pusse opp, fornye og rydde! Og denne gangen er det butikken som får et lite "løft".
Velkommen fyller 3 år 12. september, og jeg syns at det er på tide å bytte ut IKEA hyllene i butikken, med noe som... passer bedre? Dessuten trenger jeg ekstra lagringsplass i butikken, og derfor falt valget på disse flotte skapene fra Nordal. (De er også til salgs via butikken!)
Jeg har ikke så mange enda, men flere kommer i høst. De 2 første skapene fikk en av mine favoritter i hyllene - nemlige Green Gate. Passer de ikke godt sammen?


Og som dere ser, er høstens nyheter fra Green Gate på plass i butikken :o)


Vi har også den del tekstiler (sengetepper, puter, nattdrakter, tunika, sengekant, babyteppe osv) fra Green Gate, men de viser ikke på bildene...


Noen av våre voksduker... og noen av våre forkler...


Denne helgen (lørdag) åpner Fusa Apotek på Fjord'n Senter. Det er kommunen sitt første (!) apotek, så dette skal vi feire i (nesten) 3 dager til ende! Fredag og lørdag er det "Trivselhelg", med besøk av Elias-båten (kun fredag, mellom kl. 15.30 og kl. 20.00), hoppeslott, ulike stands & salgsboder, demonstrasjoner og smaksprøver.

Velkommen har gode tilbud torsdag - fredag - lørdag. 
I tillegg har vi timetilbud  FREDAG kl. 11-12 og kl. 20-21: "Alt i butikken -25%" 
(Dette gjelder også møbler som er tilsalgs i butikken. Møbler som må bestilles: -10%)



Som jeg sa, så liker jeg å rydde. Det er morsomt å flytte på ting, fra en hylle til en annen, og fra en ende av lokalet til en annen. Problemet er, at sånn ca. halvveis ut i prosjektet, blir jeg lei. Og da angrer jeg. VELDIG. Det er rart det der, hvordan det kan bli så rotete - fordi en rydder!

Men jeg fortsetter, for jeg vet at etter at jeg har flyttet på hyller, x-antall handlevogner med varer, og vasket hver en krok - så kommer belønningen: Jeg får sette alle de nye varene på plass!

Det er ikke helt ferdig, men her er noen bilder fra min nye "Green Gate" krok :o)







Veldig mange spør om ikke jeg kan ta inn Green Gate i nettbutikken. Jeg jobber med dette, og håper at jeg kan få det til snart. I mellomtiden kan jeg kun hjelpe dere pr. mail, om det er noe dere ønsker å kjøpe.
Send meg en mail på post@velkommen.org så kan vi snakkes!

søndag 23. august 2009

Brudebuketten til Anette



Her er brudebuketten som jeg har snakket om... er den ikke vakker? 


Brudeparet hadde gjort det jeg ønsket å gjøre for 12 år siden: De hadde kun runde bord, med flotte hvite duker. Og alle stolene var "kledd" i hvitt også. Hele bryllupet var så vakkert og enkelt (på en positiv måte). Det var så ekte kjærlighet; så romantisk og rørende som det kan bli, når alt kommer fra rett fra hjertet.

Allerede i kirken kom mine første tårer, da bruden gikk opp kirkegulvet med sin far. (Og jeg gråter normalt ikke i bryllup, vet ikke hvorfor...) Men noe rørte meg. Og da en venn av brudeparet kom opp og spilte gitar og stille sang "Jeg er så glad i deg", rant tårene hos nesten alle i salen. Og vi klappet alle spontant da han var ferdig!

Og jeg må ta med til slutt; de hadde den flotteste kaken jeg har sett! Jeg skal legge ut bilde av den så snart som mulig :o)

Nye møbler i butikken

Denne uken får vi inn nye møbler, og jeg gler meg til å "pynte" butikken med flotte skap & hyller fra Nordal!



tirsdag 18. august 2009

Let them eat cake!



Tanken var at jeg skulle vise bryllup & interiørting - som bordpynting osv. Men dette er en verden av så mye rart og vakkert, at denne uken blir ikke alt like interiør relatert. (For dere som er nye: jeg skal i bryllup og "lader opp" på bloggen min...)








mandag 17. august 2009

O, lykke! Green Gate varene er her... :o)





Som lovet... flere bryllups idéer


Bo Peep bride: Shepherdess Louise Fairburn married in a wedding dress made of wool from one of her own flock. New husband Ian wore a woollen waistcoat made from the same sheep


Blending in: The design of Mrs Fairburn's incredible woollen wedding gown was inspired by the unique 'dreadlocks' of her flock of rare breed Lincoln Longwools


Lamb from the couple's flock was served at the reception by celebrity chef Rachel Green, and the beloved sheep were even pictured in the wedding album

Les mer på:

søndag 16. august 2009

Eventyrbryllup



Jeg skal i bryllup. Så de neste dagene vil det gå i bryllup, bryllup, bryllup... Bruden har sagt lite og ingenting om kjolen sin. Men hun har sagt at hun som skal lage buketten hennes gler seg - fordi hun har aldri laget "noe sånt" før!? Gjett om jeg er spent! Hva i all verden for en slags blomster "bukett" er det hun skal ha? Hun bruker den samme blomsterbutikken, som jeg gjorde - og jeg VET at de er flinke og kreative. Hm...


Jeg giftet meg for 12 år siden, og det er mye jeg ville ha endret, om jeg kunne gjøre det en gang til. Jeg ville byttet kjole (selv om min var klassisk og veldig fin - selv den dag i dag). En annen bukett, et annet lokale, en annen meny. Men mannen og gjestene ville jeg ikke endret! Men jeg ser at vi hadde blitt noen flere på gjestelisten nå. Nye venner, naboer + to små barn. Ja, og så ville jeg fortsatt ha giftet meg i den samme kirken.


Det er så mye å velge i der ute i verden. Her er en variant, til de som liker... eventyr og feer? Turer i skog og mark? Robin Hood?
Ikke det jeg ville valgt selv, men jeg liker lysekronen :o)


www.hellolucky.com


Etter å ha lagt ut dette, fikk jeg en mail fra min søster - som viste til en annen side med dette paret. Og de bildene MÅ jeg bare ta med! Hvor flott er ikke dette?!? Dette er et bryllup du husker...












Litt dumt at jeg startet med dette paret. Blir litt vanskelig å overgå dette i morgen...

Change is good